tisdag 22 september 2009

Om föreningen Arbetarskrivare

Föreningen arbetarskrivare startades 1990 och har runt 200 medlemmar över hela landet, allt från byrålådeskrivare till etablerade författare. En blandning som är mycket givande. Många av våra etablerade författare har sina rötter i arbetarrörelsen och fackförbund.

Vi håller kontakt med varandra genom medlemsbrev, mejlinglista och träffar, både regionalt och genom skrivarkurser som vi anordnar för alla våra medlemmar. Vi inspirerar och stödjer varandra i skrivandet och årligen delar vi ut Litteraturpriset Fem Unga.

Hittills har vi gett ut fem egna antologier, som kan beställas på hemsidan www.arbetarskrivare.org. Arbetet inom föreningen har alltid bedrivits ideellt.
1998 fick vi ett mycket hedrande erkännande då föreningen tilldelades LO:s litteraturstipendium på 40 000 kr. Ytterligare ett mycket värmande erkännande fick vi 2005 genom SEKO sjöfolks kulturstipendium på 20 000 kr.

Just nu arbetar vi med vår sjätte antologi Skarpt läge-nyvässade texter i tiden. Bli gärna medlem, första året kostar det bara 100 kr. Mejla ordförande Andreas Svanberg andreassvanberg@hotmail.com eller sekreterare Jane Morén jane.moren@telia.com

1 kommentar:

  1. Dags att vässa pennan eller polera tangentbordet. Texter behövs till nya antologin och till medlemsutskick och till novelltävlingar och till...

    Kom igen!

    SvaraRadera