söndag 19 juni 2011

Årets Ivar-Lo fest

Föreningen Arbetarskrivares Raul Leikas var idag på Ivar-Lo festen som hölls i Ivar-Lo-parken uppe på Mariaberget i Stockholm. Här kan du läsa hans reportage och se hans bilder.

Jag var en av de ca 40 (!) som satt där i parken och lyssnade på en bröllopsceremoni, växelvis på engelska/svenska, samtidigt som hjärnan försökte motta de fina tonerna av sång, gitarr och nyckelharpa.

Frida Beckman startade det hela med att läsa ur ”Gårdfarihandlaren” – vilka humoristiska kullerbyttor han kunde göra, den gode Ivar Lo!

Musicerandet stod Bernt Törnblom och Nils Lidberg för. Det var mest toner av Taube och annat folkligt samt Bernts egna visor.

Som sagt, pågick det samtidigt ett bröllop nere på grässlänten och kanske var det därför Ivarstatyn hade blicken riktad mer åt oss närmast Yggdrasil!

Dan Melin berättade levande (som vanligt) om sin vänskap med Ivar Lo och vårt nya författarlöfte Anna Ringberg läste ur sin debutroman ”Boys” (ges ut av Ordfront förlag).

Det utvandrande bröllopsföljet skapade vilsam bakgrundstystnad för koltrastens och bofinkens duetter och eftermiddagens avslutades med kaffesörplande till värmande toner av Bernt och hans gitarr.

Personligen tycker jag att Ivar Lo-sällskapet till nästa års sommarfest kunde sköta informationen lite bättre. Jag visste ju att festen skulle vara så där mitt i juni, men inte den exakta dagen. Det krävdes onödigt flitigt googlande för att få reda på det.

Raul Leikas

2 kommentarer:

 1. Information om Sommarfesten fanns både på sällskapets hemsida ivarlo.nu och på facebooksidan.
  Inget krångel alltså med info.


  Robert Janson
  Ivar Lo-sällskapet

  SvaraRadera
 2. Fint Robert. Men det är för dem som redan är medlemmar i sällskapet, inte allmänheten som kanske också hade velat veta. Så hoppas ni når ut till bredare publik, kanske genom att meddela oss på Arbetarskrivare så kan vi göra reklam i våra medier för era evenemang:) mejla mig: jane.moren@telia.com

  SvaraRadera