lördag 26 maj 2012

En vecka med arbetarkulturABF hundraårsjubilerar i år. Det firas med en vecka i Stockholm full av kultur. (På vissa platser i landet även lokala jubileum). Föreningen Arbetarskrivare deltar den 14 juni 17-18.50 med framträdande i ABF-huset och den 16 juni med bokbord i Kungsträdgården.

Klippt direkt ur jubileumsprogrammet, som du här finner i sin helhet:

Jubileumsseminarium med Föreningen Arbetarskrivare 17.00–18.50:
Föreningen Arbetarskrivare hyllar en omistlig, pigg jubilar genom att släppa sin åttonde antologi. På seminariet framträder redak­tören och några av författarna som medverkar i Landet som sprängdes. Dessutom får ni träffa föreningens grundare, tidigare samt nuvarande ordförande. Medverkande: Mats Hallberg, Kristian Lundberg, Torgny Karn­stedt, Heli Kittälä, Åke Johans­son, Aino Trosell, Bernt­ Olov Andersson, Victor Estby, Doris Dahlin och Jane Morén.

Direkt efter börjar seminariet" Dagens arbetarlitteratur" 19.00 – 20.30
Medverkande: Göran Greider, författare, poet och chefredaktör för Dala ­Demokraten, och Anneli Jordahl, journalist och författare. Vad vi förknippar med arbetarlit­teratur har kommit att förändras över tid. Hur kommer det att se ut i framtiden? Vilken plats har arbete och klassmedvetande i det litterära 2000­talet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar