tisdag 11 september 2012

Berätta om ditt arbete


ABF, LO och Föreningen Arbetarskrivare vill beskriva dagens arbetsliv, men för det behövs din hjälp. Hur ser förutsättningarna för att kunna göra ett bra jobb ut? Går det att vara stolt över sitt arbete om villkoren försämras?
Arbetslivet förändras och med det, villkoren. Tidsbegränsade anställningar ökar, deltidsarbete är vanligt och arbete på sena kvällar, nätter och helger tillhör vardagen för allt fler. Tempot i arbetslivet är högt, och medan vissa slits ut, har andra svårt att ens få jobb.
Kanske pratar du och dina kollegor om arbetssituationen och protesterar lite vid fikabordet. Kanske skriver du något i en dagbok, kanske en insändare. Kanske driver du frågor på fackmöten när neddragningar och omorganisationer ökar pressen och arbetsbördan. 
Kanske formulerar du orden i dina tankar medan du kämpar på i det tysta. Vi vill ta del av din skildring av arbetslivet, och hur det präglar ditt liv.
Skriv, och var med och påverka samhället! Delta i skrivarkampanjen Berätta om ditt arbete. Skicka din berättelse till beratta@lo.se senast den 15 januari 2013.
Dina ord kan tecknas ned på olika sätt: skriv en novell, en dikt, självbiografiskt eller rakt på sak – om hur det är och hur du har det. Vi ser dock gärna att du skriver max 10 000 tecken, vilket motsvarar cirka fem A4-sidor.
Vill du ha mer information kan du kontakta:
Åke Johansson, Föreningen Arbetarskrivare: ake_j@telia.com
Peter Gustavsson, ABF: peter.gustavsson@abf.se
Ulrika Vedin, LO: ulrika.vedin@lo.se
Berättelserna kommer att ligga till grund för en antologi och för LOs förbundsgemensamma utredningsprojekt Arbetsmarknaden efter krisen.
Dina ord och skildringar behövs!

Uppropet finns Här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar