söndag 17 mars 2013

Klara vann årets stipendium!


 
FOTO: JANE MORÉN
Klara Hussénius, Stockholm har tilldelats Arbetarskrivares stipendium 2013 för en text som är ett utdrag ur en bok under arbete.

Stipendiekommitténs motivering:

Texten har ett exakt språk – med njutbar rytm, fin känsla för gestaltning och vardagsdetaljer.
I sin utformning äger romanutdraget en osedvanlig originalitet. Spänningen och varvandet med kärlekshistorien mellan två kvinnor och arbetskamrater i äldrevården är stark. Klara Hussénius text leder också ut i världen och ger dessutom de borttynande, brutna pensionärerna bakgrundshistoria, värdighet och nyanser som gör läsaren berörd.
 

Stipendiekommittén har bestått av Victor Estby, Maria Hamberg och Pelle Olsson.Stipendiet delades ut i samband med föreningens årsmöte 16 mars. Ett utdrag ur vinnarbidraget kommer senare att publiceras på föreningens webbsida.

Om Arbetarskrivares stipendium

Föreningen Arbetarskrivare delar sedan år 1995 ut ett litterärt stipendium till en lovande skribent som ännu inte publicerat sig med en egen bok. Inriktningen är att belöna en icke etablerad författare för att inspirera till en fortsättning i föreningens anda. Det vill säga ett skrivande med utgångspunkt i arbetet, med ett underifrånperspektiv och för att utveckla den svenska arbetarlitteraturen. Priset är på 5000 kr och delas ut på föreningens årsmöte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar